![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUCo5LBUDFmntUukITIlDR6KP8o8U86f4xjzxBSzv2ey3Jg9cGn4oiT9NVH9BPQedFvgeVrtIuWVh82fsae6cVvc37zwiufL84zFZ3RwzJmxr4jFX63APCRXE6VxEungTa4Tnr0-83CmEd/s400/A+m%25C5%25B1remek.jpg)
Hozzávalók:
3 nagyobbacska alma
25 dkg túró1 citrom reszelt héja
1 púpos evőkanál porcukor1 kávéskanál fahéj
2 csomag vaníliás cukor (a vanília őrleménnyel készített)
2 tojás sárgája1 érett banán
20 dkg jó minőségű étcsokoládé
Elkészítés:
A banánt botmixerrel pépesítem. A túrót a cukrokkal, a citromhéjjal, a fahéjjal, a tojások sárgájával alaposan elkeverem, majd hozzáadom a banánpépet és homogén masszává keverem. Közben az egész almák magházát az erre specializált eszközzel kiemelem, a csupasz almákat vékonyan meghámozom, majd cikkcakkosan félbevágom. Egy nagyobbacska tepsit kivajazok, beleültetem a fél almákat, megtöltöm a túrós-banános masszával. Mehet a sütőbe 180 °C-on, cirka 20-30 percre (a cél, hogy az alma jó puhára megsüljön, a túró pedig szépen megszilárduljon).
Miközben az almák süldögélnek, vízgőz fölött megolvasztom az étcsokoládét és elkészítem a csokilapocskákat a dekorációhoz (sütőpapírra csorgatom a kívánt nagyságban, majd körbevágom). A megsült almákra rácsorgatom vékonyan a csokit és kész is. Hűtve, hidegen a legfinomabb. Aki szereti, dobálhat a masszába mazsolát is.
3 nagyobbacska alma
25 dkg túró1 citrom reszelt héja
1 púpos evőkanál porcukor1 kávéskanál fahéj
2 csomag vaníliás cukor (a vanília őrleménnyel készített)
2 tojás sárgája1 érett banán
20 dkg jó minőségű étcsokoládé
Elkészítés:
A banánt botmixerrel pépesítem. A túrót a cukrokkal, a citromhéjjal, a fahéjjal, a tojások sárgájával alaposan elkeverem, majd hozzáadom a banánpépet és homogén masszává keverem. Közben az egész almák magházát az erre specializált eszközzel kiemelem, a csupasz almákat vékonyan meghámozom, majd cikkcakkosan félbevágom. Egy nagyobbacska tepsit kivajazok, beleültetem a fél almákat, megtöltöm a túrós-banános masszával. Mehet a sütőbe 180 °C-on, cirka 20-30 percre (a cél, hogy az alma jó puhára megsüljön, a túró pedig szépen megszilárduljon).
Miközben az almák süldögélnek, vízgőz fölött megolvasztom az étcsokoládét és elkészítem a csokilapocskákat a dekorációhoz (sütőpapírra csorgatom a kívánt nagyságban, majd körbevágom). A megsült almákra rácsorgatom vékonyan a csokit és kész is. Hűtve, hidegen a legfinomabb. Aki szereti, dobálhat a masszába mazsolát is.
forrás: nemisbeka.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése