2009. január 10., szombat

Kecskére káposztát - vendégváró étel



Hozzávalók 8-10 főre:
fél kecske (kb 4 kg),
5-6 ág rozmaring,
4 fej fokhagyma,
2 közepes vöröshagyma,
4 szem paradicsom,
olivaolaj, só,
bors

A tésztához:
70 dkg vecsési káposzta,
70 dkg csuszatészta,
35 dkg szalonna,
só, bors, köménymag

A kecskét egy nagy tepsibe teszem, megsózom rárakom a hagymákat, paradicsomot, fűszerezem (lásd mellékelt fotó), alufóliával lefedem és kb 160 fokon 3 órát sütöm.A körethez felkockázom a szalonnát, megpirítom, majd kiszedem és félreteszem. A szalonna kisült zsírjában megpirítom az összevágott vecsési káposztát. Ez elég lassú művelet, kb ¾ óra alatt pirul meg. Sóval, borssal, kis köménymaggal ízesítem. Ha megpirult a szalonnát visszateszem és hozzákeverem a kifőtt tésztát. Szükség esetén újra sózom.

forrás: fozzunkolaszul.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések: