Hozzávalók:
A májraguhoz
40 dkg máj
egy hagyma
egy sárgarépa
egy marék szárított vargánya
só
majoránna
petrezselyemzöld
fehérbors
olaj
Az apróra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pirítottam, beletettem a vízbe beáztatott gombát, és fedő alatt főztem tíz percig. Azután hozzáadtam a karikára vágott sárgarépát, majd két perc múlva a kisebb darabokra vágott májat, megszórtam fehérborssal. Kis vizet öntöttem alá, és fedő alatt puhára pároltam. Meghintettem szárított majoránnával, és friss zöldpetrezselyemmel, sóztam.
A túrós puliszkához:
fél bögre kukoricadara
három bögre víz
só
túró
vaj
A vizet feltettem főni, amikor forrni kezdett, állandó keverés közben beleszórtam a darát, és öt percig főztem. Kivajaztam egy tűzálló üvegtálat, és rétegezve beletettem a puliszkát és a túrót. Az előbbivel kezdtem, és fejeztem be. Sütőben, 180 fokon 15 percig sütöttem.
A májraguhoz
40 dkg máj
egy hagyma
egy sárgarépa
egy marék szárított vargánya
só
majoránna
petrezselyemzöld
fehérbors
olaj
Az apróra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pirítottam, beletettem a vízbe beáztatott gombát, és fedő alatt főztem tíz percig. Azután hozzáadtam a karikára vágott sárgarépát, majd két perc múlva a kisebb darabokra vágott májat, megszórtam fehérborssal. Kis vizet öntöttem alá, és fedő alatt puhára pároltam. Meghintettem szárított majoránnával, és friss zöldpetrezselyemmel, sóztam.
A túrós puliszkához:
fél bögre kukoricadara
három bögre víz
só
túró
vaj
A vizet feltettem főni, amikor forrni kezdett, állandó keverés közben beleszórtam a darát, és öt percig főztem. Kivajaztam egy tűzálló üvegtálat, és rétegezve beletettem a puliszkát és a túrót. Az előbbivel kezdtem, és fejeztem be. Sütőben, 180 fokon 15 percig sütöttem.
forrás: égigérő paszuly.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése