2008. szeptember 29., hétfő

Jambalaya


Hozzávalók:
2 zöld húsú paprika, 2 szál metélőzeller, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 400 g főtt sonka, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál szárított kakukkfű, 20 dkg rizs, néhány paradicsom, 4 dl tyúkleves /esetleg kockából/, Tabasco-mártás, 2 késhegyni cayenne-i bors, só, bors, 1 csokor petrezselyem.

A paprikát és a zellert 1 cm széles csíkokra, illetve szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát karikára, a fokhagymát apróra vágjuk. A kolbászt ferdén felszeleteljük, a sonkát 1 cm-es kockákra vágjuk. Párolóedényben felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a paprika, a zeller és a fokhagyma felét is hozzáadva még 5 percig pároljuk. A lisztet ráhintjük a zöldségre, hozzáadjuk a riszt és a kakukkfüvet, és kevergetve 5 perc alatt felforrósítjuk.
Levével együtt beletesszük a paradicsomot, felöntjük a levessel, és fedő alatt 20 percig pároljuk. A maradék zöldséget, a kolbászt és a sonkát a zöldséges rizshez keverjük és további 10 percig pároljuk. Csípős Tabasco-mártással, borssal és sóval ízesítjük. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet is.

Nincsenek megjegyzések: