2008. október 17., péntek

Egy könnyű, gyors krémleves


Ezúttal édesköményből. Imádom ezt a zöldséget, egyedülálló ánizsos íze különlegessé varázsol egy egyszerű salátát is. Negyedekbe vágva, vajban kisütve a legideálisabb köret fehér húsú halakhoz, és még levest is főzhetünk belőle.
Az ára sem vészes, általában 750-800 Ft kilója, egy salátának vagy levesnek való 150-200 Ft-ból kijön, köretnek pedig a duplájából.


Hozzávalók:

1 nagyobb édeskömény,
vaj,
1 dl tejszín,
só,
bors

1. Daraboljuk fel az édesköményt, a levelét tegyük félre

2. Vajban pároljuk meg a darabokat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, kb. 15 perc alatt főzzük puhára

3. Ha megfőtt az édeskömény, turmixoljuk le, majd adjunk hozzá 1 dl tejszínt, egyszer forraljuk fel, ha szükséges sózzuk, borsozzuk újra

4. Tálaláskor szórjuk meg az apróra vágott ánizsos levélkékkel

forrás: fozzunkolaszul.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: