
Ezúttal édesköményből. Imádom ezt a zöldséget, egyedülálló ánizsos íze különlegessé varázsol egy egyszerű salátát is. Negyedekbe vágva, vajban kisütve a legideálisabb köret fehér húsú halakhoz, és még levest is főzhetünk belőle.
Az ára sem vészes, általában 750-800 Ft kilója, egy salátának vagy levesnek való 150-200 Ft-ból kijön, köretnek pedig a duplájából.
Az ára sem vészes, általában 750-800 Ft kilója, egy salátának vagy levesnek való 150-200 Ft-ból kijön, köretnek pedig a duplájából.
Hozzávalók:
1 nagyobb édeskömény,
vaj,
1 dl tejszín,
só,
bors
1. Daraboljuk fel az édesköményt, a levelét tegyük félre
2. Vajban pároljuk meg a darabokat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, kb. 15 perc alatt főzzük puhára
3. Ha megfőtt az édeskömény, turmixoljuk le, majd adjunk hozzá 1 dl tejszínt, egyszer forraljuk fel, ha szükséges sózzuk, borsozzuk újra
4. Tálaláskor szórjuk meg az apróra vágott ánizsos levélkékkel
forrás: fozzunkolaszul.blogspot.com
1 nagyobb édeskömény,
vaj,
1 dl tejszín,
só,
bors
1. Daraboljuk fel az édesköményt, a levelét tegyük félre
2. Vajban pároljuk meg a darabokat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, kb. 15 perc alatt főzzük puhára
3. Ha megfőtt az édeskömény, turmixoljuk le, majd adjunk hozzá 1 dl tejszínt, egyszer forraljuk fel, ha szükséges sózzuk, borsozzuk újra
4. Tálaláskor szórjuk meg az apróra vágott ánizsos levélkékkel
forrás: fozzunkolaszul.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése