2008. október 19., vasárnap

Kakaós csiga

A tésztához:
50 deka liszt
7 deka puha vaj
2 tk. szárított élesztő
3 dl tej
1 tojássárgája
4 ek. cukor
1 mokkáskanál só

Ezen kívül:
1 csésze cukor
3 ek. cukrozatlan kakaópor
1,5 dl tej
1-1 ek. vaj
A hozzávalókat a kenyérsütőben dagasztottam és kelesztettem, majd egy hosszú keskeny, kb. 25x50 cm méretű lappá kinyújtottam.

Egy evőkanálnyi puha vajjal megkentem a tésztát. Egy csészényi cukrot elkevertem 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, és a tésztára szórtam. Amennyire lehetett, szorosan felcsavartam, majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágtam belőle. A csiga külső végét jól aláhajtottam, hogy ne folyjon ki az összes kakaó sülés közben. 175 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre, ami talán 25-30 percig tartott. Félidőben, amikor már kezdtek színt kapni a csigák, kikaptam a tepsit, és forró tej-vaj keverékével meglocsoltam őket, majd visszatoltam.
forrás: macikonyha.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: