2008. október 18., szombat

Zseniális meggyes torta


Hozzávalók:

piskótához:
4 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg liszt,
2-3 dkg kakaópor,
4 evőkanál víz,
késhegynyi szódabikarbóna

Krémhez:
3 tojás sárgája,
kis cukor,
15 dkg 70%-os csoki,
5 dl tejszín

Tölteléknek, díszítésként:
40 dkg magozott meggy,
meggylé,
zselatin,
10 dkg 70%-os csokoládé

1. A piskóta alapanyagaiból szokásos módon süssünk tortát

2. A krémhez a tojások sárgáját fehéredésig verjük minimális cukorral, 3 dl tejszínt kezdjünk melegíteni, olvasszuk fel benne a csokoládét. Lassan öntsük bele a tojást, és állandó keverés mellett sűrítsük be a krémet (kb. 5 perc alatt)

3. A maradék 2 dl tejszínt hűtsük le jól, majd verjük fel kemény habnak. A tejszínt keverjük a kihűlt csokis-tejszínes krémhez, adjuk hozzá a kimagozott meggy felét

4. Vágjuk 2 részre a piskótát, helyezzük vissza az alját a kapcsos formába és öntsük rá a krémet, majd helyezzük rá a tetejét

5. A maradék meggyet tetszőleges alakban rakjuk a torta tetejére, és öntsük rá a meggyléből főzött zseletint. Tegyük a tortát egy éjszakára a hűtőbe.

6. Másnap reszelt csokival „tapasszuk” be a torta oldalát. Ettől a művelettől garantáltan csokiban fog úszni a konyha.



forrás: fozzunkolaszul.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: