2008. november 6., csütörtök

Kókuszos csirkeleves thai citromfűvel

Hozzávalók:

25 deka csirkemell
1 gerezd fokhagyma2 ek. olaj2 tk. currypaszta*
8 dl krémes kókusztej1 ek. méz2 szál thai citromfű1 darabka citromhéj
sóbors
örölt koriander,
5 dl tejszín

A húst apró kockákra vágom és a szétnyomott fokhagymával együtt megpirítom a forró olajon. Hozzákeverem a currypasztát, 1-2 percig tovább pirítom vele. Felöntöm a kókusztejjel, sózom, borssal, őrölt korianderrel és egy darabka citromhéjjal fűszerezem, majd a mézet és a húsklopfolóval kicsit megütögetett thai citromfüvet is belefőzöm.
Amikor puhára főtt a hús, kiszedem a levesből a citromfüvet és a citromhéjat. A főzés közben elpárolgott folyadékot vízzel vagy kókusztejjel pótlom, végül belekeverem a tejszínt, és ha kell még sózom.

*Próbáltam piros és zöld currypasztával is, mindkettővel finom lesz. Ha zöldet használok, akkor egy csipet pirospaprikát is teszek hozzá.

forrás: macikonyha.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: