2008. november 4., kedd

Körtés-diós muffin



Hozzávalók
14 dkg liszt
1 tasak sütőpor
13 dkg porcukor (vagy 100 ml folyékony édesítőszer + 3 dkg porcukor)
13 dkg margarin/vaj
2 db tojás
1 dl tej
3 tk méz
8 dkg dió
2 körte
citromlé

elkészítés

1. Sütőt előmelegítem 180 C fokra
2. A muffinformát kibélelem papírkapszlikkal ( muffinpapírral)
3. Diót durvára darabolom
4. Körtét meghámozom, kis kockákra vágom, citromlével meglocsolom
5. A lisztet és a sütőport összekeverem egy tálban
6. Egy másik tálban először a tojást és a cukrot (+ édesítőszert), majd hozzáadom a margarint kissé felolvasztva. Aztán a tejet is hozzáöntöm és a mézet is beleteszem.
7. Ebbe a tálba beleforgatom a lisztes-sütőporos keveréket, kicsit összekeverem
8. Végül a körte és a dió is belekerül.
9. Egy kanállal belemerem a muffinformába a tésztát
10. Kb. 20-25 percig sütömA tetejét díszítem karamellizált dióval: egy kis mézet összekeverek olajjal, ezzel bevonom a diószemeket, majd egy teflonos serpenyőben így megpirítom.

forrás: minimálna.blog.hu

Nincsenek megjegyzések: