2008. november 14., péntek

Ropogós sült saláta

Hozzávalók:

3 fej vöröshagyma zöldestül
25 dkg újkrumpli
3-4 szál gyöngyhagyma
1 paprika1 paradicsom
5 szál zsenge sárgarépa
1 maroknyi zöldbab
1 uborka

Mindezt megtisztítja a tengernyi sártól, s nagyjából azonos méretű darabokra vágja. Beszerez hozzá még zöldfűszereket:
1 hatalmas csokor petrezselymet
metélőhagymát
1 fokhagymát
zsenge karalábéleveleket

Ezeket is szíve szerinti méretre vágja. A burgonyát és a zöldbabot kevés kukoricaolajon a petrezselyem felével megsütögeti, pár percre fedő alá zárja. Ha megfelelő, de még ropogós a zöldség, beleszórja a sárgarépadarabokat, ezzel együtt is kevergeti kicsit, majd lehúzza a tűzről. Azon forrón jöhet bele az összes további hozzávaló a fűszerekkel együtt. Átforgatja, hogy azok is átvegyék az olaj melegét.

Ha kész, pár csepp citromlével ésf rissen őrölt zöldborssal fűszerezi. Tehát só nem kerül hozzá.


forrás: napmatka.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: