2008. november 18., kedd

Zöldlséges-húsos lassagne


Hozzávalók:

fél doboz lasagne lap
50 dkg darált marhahús
1 doboz Mutti polpa paradicsom
3 dl vörösbor
2 fej hagyma
bazsalikom
kevés oreganó

frissen őrölt bors
2 édesburgonya
3 cukkini
6 koktélparadicsom
3 cékla (hosszúkás)
6 ág rozmaring

besamel mártáshoz:
12 dkg vaj
8 dkg liszt
12 dl tej
szerecsendió
pici só
25 dkg parmezán sajt

Az édesburgonyát, cukkinit és a céklát megtisztítom és 0,5-1 cm vastag szeletekre vágom. Kiolajozott tepsibe teszem, sózom, borsozom, közé gyömöszölöm a rozmaring ágakat, a tetejére dobálom az elfelezett koktélparadicsomokat és 200 fokon nagyjából fél óra leforgása alatt megsütöm.
Elkészítem a besamel mártást ill. a húsos keveréket.
A húsos keverékhez: a hagymákat megpucolom, apróra vágom, olivaolajon megfonnyasztom. Ha kész mehet bele a darált hús, átpirítom, sózom, borsozom. Ezután beleöntöm a paradicsomot, meg a vörösbort, összeforralom, majd a lángot takarékra állítom és így rotyogtatom még 30 percig.
A végén adom hozzá az apróra ágott zöldfűszereket.A besamel mártáshoz: vajat olvasztok, rászórom a lisztet, átpirítom, majd leveszem a lángról és hozzáöntöm apránként a tejet, majd ismét lángon besűrítem. Sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítem.Összeállítás:nagy tál aljába besamelt mártást simítok, erre jönnek a tésztalapok, majd a sült zöldségek. Erre ismét besamel, tészta majd a húsos massza kerül.
A legtetetejére tészta, besamel és sok-sok reszelt parmezán. 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt sül meg.

forrás: ízbolygó.extra.hu

Nincsenek megjegyzések: