2008. december 20., szombat

Karácsonyi hangulat

Ha igazi karácsonyi hangulatot szeretnénk teremteni, oltsuk le a lámpákat és gyújtsunk gyertyákat. Sokat.
Persze ügyeljünk a biztonságra!

Használjunk szép üvegedényeket, például homokfúvott üveggömböket.
Nagyon sok fle üvegedényt lehet kapni. Öntsünk az aljára színes homokot (hobbyboltokban kapható), gyöngyöt, üveggolyókat, kavicsot, kagylókat, üvegkavicsot, és ebbe állítsuk a gyertyát, mécsest.
Rengeteg módon lehet díszíteni ezeket az üvegedényeket. Üvegfestéssel, mozaikkal, kőtapétával, üveggolyókkal, glitteres tollal, kenderzsinórral, matricákkal, vagy csak hagyjuk őket úgy ahogy vannak.
Nagyon szépek a kerámia gyertyatartók is, amik oldalán csillag, fenyőfa vagy egyéb alakú lyuk található. Ezekbe helyezzünk mécsest, ami így szép és sejtelmes formákban szórja majd szét a fényt.Készíthetünk gyertyát saját magunk is például viaszreszelékből vagy viaszdrazséból. Egy szép üvegedénybe különböző színű reszeléket öntve, esetleg hurkapálcikával megnyomkodva érdekes hatást érhetünk el.


Nagyon szépek és érdekesek a méhviasz gyertyák is, amiket készen is vehetünk, de mi magunk is elkészíthetjük, mert nagyon egyszerű.
Ha komolyabban nekifogunk, mi magunk is önthetünk gyertyát, erről bővebben itt.
A kész gyertyát gyertyafestő tollal, viaszlapokkal és viaszcsíkokkal is díszíthetjük,A lényeg hogy engedjük el a fantáziánkat és alkossunk valami szépet, valami szívből jövőt, valami hangulatosat. Rendezzük el a gyertyákat egy tálcán, tegyünk belőlük a lakás több pontjára is. Ha ügyesek vagyunk meggyújtás nélkül is nagyon dekoratívak, ami nem egy hátrány hisz nem lehetünk ott minden helységben, hogy ellenőrizzük őket. Hangoljuk össze a gyertyák színvilágát a fenyőfa díszeinek színével.
Ne hagyjuk ki a jól bevált szegfűszeggel tűzdelt narancsot sem, remek illatot áraszt majd. Tegyünk ki gyümölcstálakat is, almával, naranccsal, amik mellé tegyünk be pár színben odaillő szaloncukrot és fahéjrudat is.

Szaloncukros tálat tehetünk a fenyőfánk alá is, így 2 nap múlva nem lesz csapzott kinézete a fának, hiszen a család így nem a fáról eszegeti le először a szaloncukrot.Szórjunk a fa alá is szegfűszeget, csillagánizst, szárított narancs karikákat, amik így szépek és illatosak is.

/by: saflora/

Nincsenek megjegyzések: