2009. február 23., hétfő

Gombával rakott karfiol



Hozzávalók:
fél kg karfiol
15 dkg darált marhahús
néhány szem gomba
egy kis fej hagyma
két tojás
10 dkg sajt
egy-egy csipetnyi oregáno,
bazsalikom

két evőkanál olaj
vaj

A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, és sós vízben puhára főztem. A hagymát apróra vágtam, a forró olajon megdinszteltem, beletettem a darált hús, és megpároltam, és belekevertem a fűszereket. A gombát felszeleteltem, sóztam, és saját levében megpároltam.
Egy tűzálló tálat kivajaztam, beletettem a karfiolt, rászórtam a húst, majd a gombát.
Ráöntöttem a felvert tojásokat, és meghintettem reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt sütöttem készre.

forrás: égigérőpaszuly.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: