Hozzávalók – három személyre:
fél fej kelkáposzta
három szem közepes krumpli
egy fej hagyma
öt gerezd fokhagyma
egy teáskanál római kömény
só
négy evőkanál olaj
A káposztát alaposan megmosom, kivágom a vastag ereit, és a leveleket apró kockákra vágom. A forró olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Beleteszem az apróra zúzott fokhagymát és a káposztát, és néhány percig kevergetem. Felöntöm egy kevés vízzel, sózom, fűszerezem, és fedő alatt párolom. Közben a krumplit megpucolom, apró kockákra vágom, és húsz perc múlva a káposztához adom. Ha szükséges, egy kevés vizet töltök még alá, sózom, és puhára főzöm a krumplit is. (Mire a krumpli megfő, leve is alig marad. Ha mégis, kicsit főzöm még fedő nélkül.)
Sült kolbásszal, vagy virslivel tálalom.
fél fej kelkáposzta
három szem közepes krumpli
egy fej hagyma
öt gerezd fokhagyma
egy teáskanál római kömény
só
négy evőkanál olaj
A káposztát alaposan megmosom, kivágom a vastag ereit, és a leveleket apró kockákra vágom. A forró olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Beleteszem az apróra zúzott fokhagymát és a káposztát, és néhány percig kevergetem. Felöntöm egy kevés vízzel, sózom, fűszerezem, és fedő alatt párolom. Közben a krumplit megpucolom, apró kockákra vágom, és húsz perc múlva a káposztához adom. Ha szükséges, egy kevés vizet töltök még alá, sózom, és puhára főzöm a krumplit is. (Mire a krumpli megfő, leve is alig marad. Ha mégis, kicsit főzöm még fedő nélkül.)
Sült kolbásszal, vagy virslivel tálalom.
forrás: égigérőpaszuly.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése