Krumplis pogácsa (alaprecept )
40 dkg liszt
25 dkg főtt, áttört krumpli
25 dkg növényi zsiradék
1 dl rizstej
1 kk só
1/2 kk cukor
2,5 dkg élesztő
bors
A hozzávalókat összekeverem, dagasztom, majd meleg helyen kelni hagyom. Ha jól megdagadt, átgyúrom, ilyenkor bőven lisztezem a felületet és a kezemet is. Kb. 2,5-3 cm magasra nyújtom a tésztát és kisebb-nagyobb pogácsákat szaggatok belőle. A tetejét pici pirospaprikával elkevert vízzel kenem meg (a színe kedvéért) és esetlegesen szezámmaggal megszórom. 220 fokos sütöben pirulásig sütöm (kb. 15-20 perc)
40 dkg liszt
25 dkg főtt, áttört krumpli
25 dkg növényi zsiradék
1 dl rizstej
1 kk só
1/2 kk cukor
2,5 dkg élesztő
bors
A hozzávalókat összekeverem, dagasztom, majd meleg helyen kelni hagyom. Ha jól megdagadt, átgyúrom, ilyenkor bőven lisztezem a felületet és a kezemet is. Kb. 2,5-3 cm magasra nyújtom a tésztát és kisebb-nagyobb pogácsákat szaggatok belőle. A tetejét pici pirospaprikával elkevert vízzel kenem meg (a színe kedvéért) és esetlegesen szezámmaggal megszórom. 220 fokos sütöben pirulásig sütöm (kb. 15-20 perc)
forrás: sajtkukac.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése