2009. március 28., szombat

Tanyasi tál


Hozzávalók:

3 evőkanál olaj
500 g kockára vágott sertéshús
2 hagyma
1 szál póréhagyma
250 g kelkáposzta
250 g retek
2 paparika
250 g burgonya
3 paradicsom
pirospaprika
só, bors, kakukkfű
1/2 l húsleves
vagdalt petrezselyem
50 g durvára morzsolt juhsajt


Az olajat mikrohullámú cseréptálba tesszük, majd hozzáadjuk a sertéshúst és előpároljuk.

2 hagymát, a póréhagymát és a paprikákat letisztítjuk, apró kockákra vágjuk.

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk /nem főzzük/, hideg vízzel hirtelen lehűtjük, majd lehámozzuk. A szárvégződéseket eltávolítjuk, felkockázzuk és a húshoz adjuk.

Az egészet megfűszerezzük, hozzáöntjük a forró húslevest és tovább pároljuk.

Az ételt újra ízesítjük, röviddel tálalás előtt a petrezselyemmel és a juhsajttal megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések: