2009. március 13., péntek

Töltött csiperke

Hozzávalók:

12 db nagyobb csiperke
6 db vékony szelet bacon
kakukkfű
12 dkg edámi sajt
kevés liszt
5 tojás

bors
zsemlemorzsa
lenmag vagy szezámmag


Elkészítés:

1. A csiperkét megtisztítjuk.
2. A bacon szeleteket félbe-, a sajtot 12 téglaformára vágjuk. Fél szelet bacon közepére teszünk egy "sajttéglát", megszórjuk kakukkfűvel, felgöngyöljük és egy gombakalapba helyezzük.
3. Duplán panírozzuk: lisztben hempergetjük, villával felvert sós, borsos tojásban, majd lenmagos zsemlemorzsában megforgatjuk, végül ismét tojásban és magos morzsában.
4. Forró, bő olajban szép aranybarnára sütjük.

forrás: mennyeimanna.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: