2009. október 8., csütörtök

Fóliában sült burgonya sajtmártással



4 személyre

4 nagy szem burgonya /összesen kb. 1 kg/
30 g pineamag (Ha nincs pineamag, akkor használhatunk darabosra tört mandulát, diót, mogyórot)
200 g friss sajt,
4 ek tejszín
125 g gorgonzolasajt,
1 csokor friss bazsalikom
bors, alufólia

A burgonyát alaposan megmossuk, konyhai papírtörlővel megszárítjuk, és egyenként fóliába csomagoljuk.
Sütőrácsra helyezve a 250 fokra /gázsütő 5-ös fokozat/ előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.
Közben a píneamagot egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. A sajtot, a tejszínt és a gorgonzolasajtot villával simára keverjük. A krémet végül borssal fűszerezzük.
A megszült burgonyát kibontjuk a fóliából, kettévágjuk és mélyedést nyomunk a közepébe. Megtöltjük a sajtkrémmel, majd a píneamaggal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: