2008. október 20., hétfő

Borjúmáj zöldborsóval


Hozzávalók:

4 szelet borjúmáj
olaj
1 kanál keményítő
1 tojás
1 csésze zöldborsó, 5 percig előfőzve
1 diónyi friss gyömbér apróra kockázva
2-3 gerezd fokhagyma apróra kockázva
1 csipet cayenne bors
szójaszósz, egy csipet só
fél pohárka rizsbor (vagy húsleves)

A májat csíkokra vágom, leszórom a keményítővel, és elkeverem a tojással. Egy vastag falú teflonban olajat forrósítok, és állandó kevergetés mellett körös-körben megsütöm a májat. Ha elég forró a serpenyő, az egész folyamat nem tart tovább 5 percnél. Közben rádobom a gyömbért, fokhgymát, a cayenne borsot, és az előfőzött zöldborsót, az utolsó percben pedig felöntöm a borral, vagy húslevessel, és szójaszósszal, sóval ízesítem. (A sóval óvatosan, mert a szójaszósz is sós)
Röviden összeforralom, és forrón tálalom.
forrás: macikonyha.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések: